VIDEO

Beter af met vrouwelijke managers?

Video: Beter af met vrouwelijke managers?

Future of Work hub van de Universiteit Utrecht  [1:02:24]

Universiteit Utrecht
17-2-2022

In gesprekken over het vrouwenquotum, gaat het vaak over de manier waarop vrouwen naar de (sub)top kunnen doorgroeien. Maar een interessantere vraag is misschien wel: wat gebeurt er als ze daar eenmaal zijn?

Op 13 januari 2022 hield de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht een online talkshow waarin onderzoeksresultaten hierover worden besproken door wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven. Hoogleraar Sociologie Tanja van der Lippe deelde de bevindingen van haar team. 15.000 werknemers en hun managers werden ondervraagd, afkomstig uit verschillende sectoren in negen Europese landen. Twee onderzoeksvragen stonden centraal. 1. Dragen vrouwelijke managers bij aan een kleinere salariskloof tussen mannen en vrouwen? 2. Of aan een betere bedrijfscultuur?

In het panel zaten:

  • Christine Changoer, consultant bij Partners at work
  • Marry de Gaay Fortman, advocaat bij Houthoff • Roek Lips, schrijver en motivator
  • Abigail Norville, plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Diana Starmans, lid van de Raad van Bestuur van Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • Wiebe Drayer: voorzitter groepsdirectie Rabobank

Presentatie: Desiree Hoving Deze uitzending werd mede mogelijk gemaakt door de KNAW. Volg de Future of Work hub op https://www.uu.nl/fow.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.