VIDEO

De bitcoin ken je, maar deze digitale munt lijkt meer de toekomst

Video: De bitcoin ken je, maar deze digitale munt lijkt meer de toekomst

Video door Nieuwsuur  [8:46]

3-7-2021

Over cryptomunten hoor je een hoop, maar daar ziet de bankenwereld niet zo'n toekomst in. In hun eigen digitale munt daarentegen wel, en daar hoor je dan weer veel minder over. Toch is er een kans dat je daar binnen vijf jaar echt mee gaat betalen.

Want wereldwijd zijn er al zo'n 70 centrale banken bezig met die nieuwe vorm van geld. Het gaat dus niet om geld in de vorm van bankbiljetten en ook niet in de vorm van een betaalrekening bij een commerciële bank zoals de ING of de Rabobank. Maar om een digitale munt, uitgegeven door de overheid.

Welke voordelen heeft dit geldsysteem voor jou en mij? Willen wij het ook en wat kunnen we ermee? En is het inderdaad de toekomst? Onze huiseconoom Mathijs Bouman legt het je uit.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.