VIDEO

Webinar Ethiek en Artificiële Intelligentie

Video: Webinar Ethiek en Artificiële Intelligentie

Webinar door NBA  [1:49:58]

NBA
24-11-2020

Op woensdag 28 oktober organiseerde de NBA ledengroep Interne en Overheidsaccountants (LIO) en de community Accounttech een webinar over kunstmatige intelligentie (AI) en ethiek. 

We geven een overzicht van de ethische problemen en kernvragen waarvoor de toepassing van AI ons stelt. De problemen en hun voorgestelde oplossingen worden geplaatst tegen de achtergrond van een internationale competitie tussen EU, China en de USA en de aanzetten voor wetgeving die de Europese Commissie voorbereidt. Ook zal worden verkend hoe er verantwoord kan worden geïnnoveerd in verschillende sectoren met behulp van AI.

Jeroen van den Hoven is hoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft. Hij is Editor in Chief van het internationale tijdschrift Ethics and Information Technology. Verder adviseert hij de Europese Commissie als permanent lid van de European Group on Ethics (EGE) over innovatie en nieuwe technologie. Ook is hij lid van het Digitaal Beraad van het Kabinet Rutte en Nederlands contact van de Europese samenwerkende AI onderzoekers verenigd in CLAIRE. En is hij lid van een taskforce van de WHO op het gebied van AI, Ethiek en Gezondheidszorg. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan over Ethiek en Digitale Technologie, o.m. een recent boek Evil Online (Blackwell, 2018).
logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.