VIDEO

Fraudeurs: fraude- en integriteitsrisico's in uw onderneming

Video: Fraudeurs: fraude- en integriteitsrisico

Video door Grant Thornton  [5:18]

Grant Thornton
18-2-2021

Bij fraude denken we vaak aan die ene medewerker die bewust liegt en bedriegt om geld van de organisatie te ontvreemden voor eigen gewin. Of aan de zonnekoning, die denkt dat de regels op hem niet van toepassing zijn en hij alles mag. Maar dat is een onvolledig beeld. In de praktijk zien wij mensen door hele andere drijfveren of overtuigingen de fout in gaan. Met mogelijke schade voor zichzelf en de organisatie tot gevolg. Tijd dus om een completer beeld te laten zien. Dat doen we aan de hand van zes fraudetypes.

De gekozen typeringen zijn ontleend aan een groot aantal casussen van de afgelopen jaren. Uiteraard wel wat gestileerd weergegeven. In de praktijk zien we allerlei variaties of combinaties. De typering helpt bestuurders, commissarissen en accountants hopelijk om risico’s in gedrag beter te herkennen!

Er zijn dus veel verschillende soorten fraudeurs die bewust of onbewust een bedreiging vormen voor de integriteit van uw organisatie. Grant Thornton helpt u bij het beheersen van deze integriteitsrisico’s. Als het mis is gegaan, ondersteunen we u door goed en gedegen onderzoek te doen. Maar beter is het natuurlijk om dit soort problemen voor te zijn, door goed te kijken naar de integriteitrisico’s en door te werken aan een cultuur die integer gedrag bevordert. Wij geven u de handvatten om aan de slag te gaan met integriteit. Weten of u risico’s loopt? Doe onze quickscan om daar achter te komen.

https://www.grantthornton.nl/fraudeurs/ 

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.