VIDEO

Het strategisch belang van gender mix in finance

Video: Het strategisch belang van gender mix in finance

Webinar door Belgian Financial Forum  [1:28:42]

8-3-2022

Eerste deel: 'Waarom het cruciaal is voor de financiële sector, nu meer dan ooit, om in diversiteit en inclusie te investeren' door Claire Godding. Claire Godding is Senior Expert bij FEBELFIN voor Diversiteit, Inclusie & Maatschappelijke noden met als missie de diversiteit en inclusie in de financiële sector te versterken. Aandacht gaat hierbij uit naar gender, multiculturele inclusie, LGBTQI inclusie en beperkingen (www.inclusioninfinance.be met 25 tools voor meer inclusie in de financiële sector).

Claire is co-voorzitster van Women in Finance, een vereniging die 90% van de financiële instellingen in België samen brengt, om progressie in gender gelijkheid te bekomen (www.womeninfinancebelgium.be). Zij is tevens voorzitster van Diversity Managers Association Belgium (DMAB). Claire was Head of Diversity & Inclusion bij BNP Paribas Fortis tussen 2008 en 2018 en is jurist van opleiding (Master in Rechten UCLouvain).

Tweede deel: Onlangs publiceerden Céline Piton en Maud Nautet een NBB-studie over 'Het effect van ouderschap op de loopbanen van vrouwen en mannen' Céline Piton is econoom bij het Departement Studiën van de Nationale Bank van België en is gespecialiseerd in arbeidsmarktvraagstukken. In haar onderzoek is zij vooral geïnteresseerd in het begrijpen en verbeteren van de positie van groepen die minder vertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt, zoals vrouwen of mensen van buitenlandse afkomst. Maud Nautet is econoom bij het Departement Studiën van de Nationale Bank van België. Haar interesse- en analysegebieden hebben betrekking op arbeidsmarktontwikkelingen en de structurele uitdagingen ervan, waaronder de positionering van risicogroepen.

Derde deel: 'Diversiteit binnen BNP Paribas Fortis' door Daniël de Clerck Waarom is (gender) diversiteit zo belangrijk voor een financiële instelling? Welke acties heeft de Bank ondernomen om diversiteit te promoten?

Daniël de Clerck is COO van BNP Paribas Fortis. Hij is een jurist-economist die meer dan 30 jaar geleden als stagiair begonnen is bij de Generale Bank en intern doorgegroeid is tot lid van het directiecomité waar hij als COO verantwoordelijk is voor HR, IT, Operations, Data, Procurement en een aantal andere support functies. Als leidinggevende heeft hij zich altijd ingezet voor diversity en inclusion in de brede zin van het woord omdat hij overtuigd is van de noodzaak van diversiteit in alle geledingen van een onderneming. Daniël was in 2018 genomineerd voor de 'Wo.men@work award' nadat hij erin was geslaagd om een perfecte gender mix te realiseren in het 2000 medewerkers tellende operations departement van de bank waar elk glazen plafond was weggenomen.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.