VIDEO

Rente blijft nog jaren laag

Video: Rente blijft nog jaren laag

Video door ABM Financial News  [1:05]

12-7-2021

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft twee belangrijke wijzigingen aangekondigd bij de evaluatie van zijn strategie. Dit stelde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

De eerste is dat de inflatiedoelstelling nu 2 procent op middellange termijn is, wat betekent dat de ECB tijdelijke perioden waarin de inflatie wat boven de doelstelling ligt, zal toestaan. 

De tweede wijziging is dat huisvestingskosten meer in de berekening van de inflatie worden meegenomen. 

De inflatie in de eurozone is al enige tijd hardnekkig laag; gemiddeld slechts 1,1 procent over de afgelopen drie jaar. 

"Om dit te verhelpen heeft de ECB gewezen op de noodzaak van aanhoudende monetaire beleidsmaatregelen, wat suggereert dat de rentetarieven nog veel jaren laag blijven", aldus Juvyns.

De ECB heeft ook doelstellingen op het gebied van klimaatverandering in zijn monetaire beleidskader opgenomen, waardoor het belang van duurzaam beleggen waarschijnlijk zal toenemen.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.