VIDEO

Niet-financiële verslaggeving in een stroomversnelling

Video: Niet-financiële verslaggeving in een stroomversnelling

Webinar alumni event door VU Amsterdam  [1:53:47]

Vrije Universiteit Amsterdam
1-10-2021

In juni organiseerde VU Amsterdam haar  eerste online alumni-event, gezamenlijk voor alumni van de masteropleiding Accounting and Control, de postdoctorale opleiding Accountancy en de executive master Finance & Control. Het thema ‘Niet-financiële verslaggeving in een stroomversnelling’ was zeer actueel.

Duurzaamheidsverslaglegging wordt steeds meer gezien als een kwestie van urgentie, met snelle en voortdurende veranderingen in de regelgeving, zowel in de Europese Unie als internationaal. De keynote speech werd gegeven door Peter Sampers (hoogleraar financiële accountancy aan de Universiteit Maastricht, voorheen verantwoordelijk voor corporate reporting bij DSM). Daarna volgden reacties van panelleden Jan Agterhuis (Impact Controller bij Triodos Bank) en Wim Bartels (Partner corporate reporting bij KPMG), beiden VU-alumni.

De ruim 55 deelnemers droegen bij aan een levendige discussie onder leiding van Arjan Brouwer. Hoewel men het erover eens was dat de toegenomen nadruk op informatie over klimaatrisico, milieu-impact, sociale prestaties en governance de bedrijfsrapportage fundamenteel verandert, zijn we allemaal nog volop bezig om te ontdekken wat dit zal betekenen voor rapporterende bedrijven, auditors, informatiegebruikers en regelgevers. Het is zeker een onderwerp dat we samen met onze alumni zullen blijven onderzoeken.

 

 

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.