VIDEO

IMVB Convenant

Kennissessie door SER en convenantpartijen  [1:45:54]

Sociaal-Economische Raad
19-6-2020

Pensioenfondsen beleggen in alle sectoren en in een groot aantal landen, waaronder opkomende markten. Zij beleggen in duizenden ondernemingen. In de (productie)ketens van die ondernemingen doen zich helaas geregeld misstanden voor. Met dit convenant slaan de fondsen de handen ineen om wereldwijd samen met de andere partijen invloed uit te oefenen en problemen in de keten van die ondernemingen te voorkomen en aan te pakken. Dit doen zij zowel op het gebied van mensenrechten als milieu.

De Nederlandse pensioenfondsen gaan de samenwerking aan met maatschappelijke organisaties (ngo’s), vakbonden en overheid. Samen hebben zij het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen (IMVB-convenant) ondertekend. De partijen hebben met dit convenant het doel om negatieve gevolgen van beleggingen door pensioenfondsen op samenleving en milieu te voorkomen en aan te pakken. De partijen brengen daartoe hun kennis en expertise in. Het convenant is tot stand gekomen onder begeleiding van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Onlangs organiseerden de convenantspartijen kennissessies over het Instrumentarium van het IMVB-convenant. Eén van de sessies is opgenomen en kun je hier terugkijken.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.