VIDEO

Waarom de Libra groot kan worden, door Wim Boonstra - augustus 2019

Bespreking van de Libra

Rabobank
1-8-2019

Onlangs kondigde een consortium onder leiding van Facebook de introductie van een nieuwe cryptovaluta aan, de Libra. De Libra zal, anders dan de meeste andere crypto’s, geheel gedekt worden door financiële activa. De Libra beoogt onder meer om miljarden mensen, die nu nog geen toegang tot financiële diensten hebben, aan te sluiten op het financiële stelsel. De gevolgen van de Libra zullen zich dan ook eerst in opkomende markten doen voelen, maar al snel kan deze crypto zich ook elders manifesteren. Als de Libra daadwerkelijk van de grond komt heeft deze in potentie dan ook een grotere impact op het financiële stelsel dan andere crypto’s.

Economen Wim Boonstra en Lisanne Spiegelaar van RaboResearch bespreken de Libra, en waarom dit initiatief groots uit zou kunnen pakken. Meer weten? Check www.rabobank.com/economie.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.