VIDEO

Ook voor 2020 en 2021 stijgende huizenprijzen verwacht

Kwartaalbericht woningmarkt

Rabobank
18-2-2020

De huizenprijzen in Nederland stegen in 2019 met gemiddeld 6,9 procent. Dit is harder dan wij hadden verwacht, wat onder meer komt doordat de hypotheekrentes afgelopen jaar flink zijn gedaald. Dit maakt kopen aantrekkelijker, en zorgt er bovendien in veel gevallen voor dat woningkopers meer kunnen lenen én dus meer kunnen bieden. Voor 2020 en 2021 verwachten we dat de verkopen zullen dalen tot 210.000 en 200.000 huizen, door het krappe aanbod en de neergang in de nieuwbouw. Die krapte stuwt wel de prijzen op. We gaan voor dit jaar uit van een prijsstijging van 5,5 procent, gevolgd door 2,5 procent in 2021. Meer weten? Kijk op economie.rabobank.com.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.