VIDEO

Wat zijn de gevolgen van PSD2 voor banken en fintechs?

Nieuwe kansen en uitdagingen

PwC
8-12-2017

Banken hebben sinds jaar en dag het alleenrecht op het gebruik van betaalgegevens en de controle over het verlenen van toegang tot de betaalrekening van hun klanten. Lees meer op. www.pwc.nl/psd2.

Maar dat gaat in 2018 veranderen met de komst van PSD2. Deze Europese richtlijn stimuleert de beweging naar een wereld van ‘open banking’. Door PSD2 kunnen betalingen straks ook via andere partijen, zoals fintech-bedrijven lopen. Na akkoord van de consument krijgen zij toegang tot de bancaire infrastructuur en gegevens van consumenten. Zowel voor bestaande banken als voor fintechs biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen. Iedereen is gebaat bij een op vertrouwen gebaseerd open banksysteem.

PwC doet daarom de volgende aanbevelingen:
▪ Bepaal per casus wat de impact is van de toestemming door de consument en wat hiervan de gevolgen zijn voor de privacy.
▪ Dwing veilige en gebruiksvriendelijke identificatie en authenticatie af.
▪ Zorg voor duidelijke, gemeenschappelijke standaarden.
▪ Maak duidelijk wie verantwoordelijk is voor de afhandeling van incidenten, zoals datalekken.
De transformatie naar de volgende stap, namelijk open banking, is al volop aan de gang. PwC helpt u daarbij.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.