VIDEO

Interview met pensioendeskundige Corey Dekkers

Mooie rol voor HR in begrijpelijk maken materie

Dekkers praatte tijdens de HR Actualiteitendag HR-professionals bij over de laatste stand van zaken en de wettelijke wijzigingen op het gebied van pensioen. Een van de mogelijke veranderingen waar naar wordt gekeken is het afschaffen van de verplichtstelling van het bedrijfstakpensioen. Dekkers: “Als deze individualisering van het pensioen doorgaat, krijgt de werknemer meer keuzevrijheid. Meer keuze betekent meer complexiteit.”

Mooie rol voor HR

Voor HR is er dus nog een heel mooie rol weggelegd in het begrijpelijk maken van deze complexe materie, voorspelt Dekkers. “Als ik een medewerker in dienst neem, moet ik hem kunnen uitleggen hoe het is geregeld bij bijvoorbeeld overlijden of arbeidsongeschiktheid.”

Arbeidsvoorwaarde met een stevig prijskaartje

Betekent dat dat HR-professionals pensioendeskundigen moeten worden? Dat nou ook weer niet, zegt Dekker. Maar je moet er wel over mee kunnen praten. “Er hangt een stevig prijskaartje aan voor de werkgever. Het is belangrijk om wat te weten over deze arbeidsvoorwaarde: kunnen de kosten omlaag? Kunnen er betere regelingen worden gemaakt?"

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.