VIDEO

NOREA promotievideo

Uitleg en promotievideo over IT Auditing

NOREA
26-7-2019

NOREA is geaccrediteerd door de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) waardoor RE’s op gelijke voet met registeraccountants opereren. Op dit moment zijn ongeveer 1.800 RE’s bij NOREA ingeschreven en NOREA houdt toezicht op de kwaliteit van de beroepsuitoefening van deze RE’s.

In onze gedigitaliseerde wereld kennen IT auditors drie aandachtsgebieden, te weten:

 

  • Waarborgen van de continuïteit van IT om reputatieschade en verlies van omzet te voorkomen.
  • Beheersen van (Cyber)risico’s om betrouwbare gegevensverwerking te waarborgen.
  • Beveiligen van het ‘goud’ (de data) en waarborgen dat deze data betrouwbaar blijft.

 

De IT auditor combineert zijn/haar technische en bedrijfskennis om relevante IT gerelateerde risico’s en de benodigde maatregelen om een betrouwbare continue gegevensverwerking en beveiliging van gegevens te waarborgen (digital trust). Alles gericht op het in stand houden van de processen en systemen die cruciaal zijn voor onze economie en maatschappij.

Een IT auditor heeft door dit alles steeds meer een maatschappelijke rol gekregen. Veel instanties en bedrijven hebben dit reeds herkend en hebben IT auditors in dienst genomen om IT risico’s in de business processen, en daarbuiten, te helpen beheersen.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.