VIDEO

Wft PE

Video: Wft PE

Webinar door NIBE-SVV  [56:56]

NIBE-SVV
6-10-2021

Er was veel belangstelling voor het op 4 oktober door NIBE-SVV georganiseerde webinar over Wft-PE. NIBE-SVV-directeur Jeanette Hadderingh ontving dit keer meerdere gasten, onder wie directeur Erik Mulder van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) en de Wft-docenten Carry Doeven en Edwin Toren. Het webinar is vanaf 6 oktober terug te kijken.

CDFD

Het CDFD adviseert en ondersteunt de minister van Financiën als het gaat om de vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Concreet is het CDFD onder meer verantwoordelijk voor de inhoud van de Wft- en Wft-PE-examens. 

Het gesprek met Erik Mulder ging met name over het nut, de noodzaak en de uitdagingen van het CDFD. En verder kwamen Wft, Wft-PE, adviesbevoegdheid en de bekende CDFD-statistieken uitgebreid aan de orde. Mulder gaf niet alleen handen en voeten aan de CDFD-statistieken, maar hij ging ook in op het uitstelgedrag van professionals die examen moeten doen. Hij wees op het gevaar van uitstellen en beantwoordde de bij veel financieel adviseurs levende vraag wat je kunt doen als je je Wft-PE-examen niet op tijd haalt. 

Valkuilen bij Wft-PE-examens

De docenten wierpen onder andere een blik op de algemene valkuilen bij de Wft-PE-examens. Verder gingen zij uitvoerig in op het grote aantal Wft- en Wft-PE-vragen van kijkers. Na afloop van het webinar kregen we veel positieve reacties. Zo gaven veel kijkers aan dat het webinar hen meer zelfvertrouwen heeft gegeven en dat ze ervan uitgaan dat hun slagingskans aanzienlijk groter is geworden.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.