VIDEO

Webinar: De vernieuwing van zorgplicht

Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) gaat in gesprek met Silvia Janssen (Onkar Compliance) en Dik van Velzen (NIBE-SVV).

NIBE-SVV
11-12-2019

Wat zijn de gevolgen van de geruchtmakende Kifiduitspraken over de zorgplicht bij overlijdensrisicoverzekeringen (ORV’s)? Hoe ver reikt de zorgplicht van financieel dienstverleners eigenlijk? Zijn er grenzen en wat kan de financieel dienstverlener zelf doen? Daarover gaat ons webinar van 25 november.

Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) gaat in gesprek met Silvia Janssen (Onkar Compliance) en Dik van Velzen (NIBE-SVV). Aan bod komen de gevolgen van de geruchtmakende uitspraken van Kifid over de zorgplicht bij ORV’s. Daarnaast gaan Silvia Janssen en Dik van Velzen ook in op de ontwikkeling van de nazorg, de bewijslast, de relatie met de beloning en de actualiteit.

Programma webinar

  • Wat zijn de gevolgen van de Kifiduitspraken over de zorgplicht bij de ORV?
  • Hoe verhoudt de zorgplicht van financieel dienstverleners zich tot de beloning?
  • Wat mag worden verwacht van de nazorg?
  • Hoe ziet de zorgplicht eruit bij portefeuilleovername?
  • Wat houdt de zorgplicht in bij garantieclausules in verzekeringsvoorwaarden?
  • Op wie rust de bewijslast of de zorgplicht behoorlijk is nagekomen?
  • Wie bepaalt de grenzen van de zorgplicht: rechtspraak versus praktijk?
logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.