VIDEO

Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers

Webinar

NIBE-SVV
12-4-2018

Focus op vakmanschap: webinarreeks van NIBE-SVV. Webinar: ‘Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers’

Op het gebied van pensioenen voor ondernemers en werknemers zijn er verschillende ontwikkelingen. Wat is de laatste stand van zaken? Wat gaat er (mogelijk) veranderen? Dat staat centraal in het NIBE-SVV-webinar ‘Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers’ van 22 januari 2018.

In dit webinar gaat fiscaal jurist Gerard Staats onder andere in op de wijzigingen in de regeling om de pensioenopbouw voor dga’s in eigen beheer te beëindigen. Ook besteedt hij aandacht aan de verhoging van de AOW-leeftijd, mogelijkheden voor werknemers die langer willen doorwerken en de bijzondere fiscale mogelijkheden in het kader van ouderenbeleid in de laatste jaren voor pensionering. Tot slot blikt Gerard kort vooruit naar het door het kabinet aangekondigde nieuwe pensioenstelsel en de mogelijke impact daarvan op bestaande regelingen.

Onderwerpen in dit webinar over pensioenen:

  • Stand van zaken afschaffing pensioen in eigen beheer voor dga’s.
  • Verhoging (fiscale) pensioenleeftijd naar 68 jaar.
  • Fiscale mogelijkheden ouderenbeleid in laatste jaren voor pensionering.
  • Wet Verbeterde Premieregeling (doorbeleggen na pensionering).
  • Kabinetsplannen nieuw pensioenstelsel.
logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.