VIDEO

Marlies de Vries over werkdruk cultuur en kwartiermaken

Livestream Young Profs Arena door NBA  [1:32:45]

NBA
30-6-2020

Marlies de Vries, directeur van de controllersopleidingen aan Nyenrode en inmiddels Kwartiermaker toekomst accountancysector, is trots op jonge accountants die zich binnen het beroep laten horen. Dat stelde zij tijdens de zevende editie van de NBA Young Profs Arena, waarbij De Vries in gesprek ging met Accountant.nl-hoofdredacteur Marc Schweppe. 

De Vries kreeg in 2018 bekendheid door de verschijning van een rapport van Nyenrode en de NBA Young Profs samen, waarin jonge accountants hun mening gaven over het beroep en zaken als werkdruk en overwerk. In 2019 was zij lid van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA).

Nu gaat De Vries samen met collega-kwartiermaker Chris Fonteijn opvolging geven aan de maatregelen die door minister Hoekstra zijn gememoreerd in de kabinetsreactie op het CTA-rapport. Die opdracht is vooral een succes als het accountantsberoep "in staat is zelf duurzaam de antenne naar buiten te houden" en zich aan te passen; zowel waar het de sector als geheel betreft als de individuele accountant, aldus De Vries. "Intrinsieke motivatie is een heel belangrijk woord voor ons."

Het gesprek met Marlies de Vries is (met uitzondering van de chatbox) terug te kijken via nba.nl/arena

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.