VIDEO

Update Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)

Webinar door HVG Law  [1:02:41]

HVG Law
29-6-2020

Op maandag 29 juni 2020 organiseerde HVG Law een live webinar over de laatste ontwikkelingen over de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

Highlights NOW 1.0 en 2.0 – Huub van Osch en Emilie Boot We zullen nog even kort stilstaan bij de laatste ontwikkelingen van de NOW 1.0 en 2.0. Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten, wat zijn de verschillen en vooral wat zijn de aandachtspunten?

Accounting & Auditing aspecten van NOW – Jan van der Windt (gastspreker) De aanvraag tot NOW leidt tot diverse vragen over de begrippen omzet en concern. Inmiddels is meer bekend over de accounting aspecten van de NOW, alsook over het accountantsonderzoek voor deze aanvragen. Op basis van de details van de twee regelingen, onze NOW ervaringen tot nu toe en onze kennis van verslaggeving geven wij nadere duiding en uitleg van deze begrippen.

Praktijkvoorbeelden - We zien in de praktijk veel complexe organisatiestructuren met bijvoorbeeld (moeder)entiteiten in het buitenland, beursvennootschappen en private equity structuren. Voor deze type organisaties is vaak onduidelijk of en zo ja onder welke voorwaarden zij voor de NOW in aanmerking komen. Zeker met de introductie van de NOW 2.0 met diverse aanvullende voorwaarden is het zeer de vraag of deze organisaties een NOW kunnen aanvragen. We zullen enkele praktijkvoorbeelden uitgebreid bespreken.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.