VIDEO

Persconferentie DNB jaarverslag 2018 - 28 maart 2019

Vertraging van de wereldeconomie

De Nederlandsche Bank
28-3-2019

De groei van de wereldeconomie vertraagt, na jaren van uitbundigheid. Toch we houden dit jaar nog altijd een respectabele groei van zo’n 3½ procent over. Niettemin wordt het beeld ook gekleurd door een aantal neerwaartse risico’s, zoals een mogelijk sterker dan verwachte vertraging van de Chinese economie, aanhoudende handelsspanningen en opflakkerend protectionisme. Ook de eurozone is gevoelig voor zulke schokken.

De economische groei in de eurozone vertraagt weliswaar, maar we voorzien geen recessie. Na een korte periode van hoogconjunctuur, met name in 2017, verwachten we dat de groei zal stabiliseren rond meer houdbare niveaus. Krapte op de arbeidsmarkt beperkt het potentieel, maar tegelijkertijd legt de toenemende werkgelegenheid een robuust fundament onder de binnenlandse vraagzijde van de eurozone economie.

 

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.