VIDEO

Jaarverslag DNB 2016

Persconferentie

De Nederlandsche Bank
30-3-2017

De Nederlandse economie presteerde in 2016 sterk. De economische groei lag met 2,1% voor het tweede jaar op rij ruim boven potentieel, de werkloosheid vertoonde de grootste daling in 10 jaar tijd, en huishoudens zagen hun reëel beschikbare inkomens toenemen.

De economie groeit steeds meer op eigen kracht, maar ook de voortdurend ruime monetaire condities leveren een bijdrage. Beleid dat ervoor zorgt dat de welvaartsgroei breed wordt gevoeld, kan de economische dynamiek versterken. Daarnaast kunnen gerichte publieke investeringen op langere termijn de productiecapaciteit van de economie vergroten. Maar de aantrekkende economie mag geen reden zijn de lessen uit de crisis te vergeten. Het blijft van belang de weerbaarheid van de economie voor nieuwe crises te vergroten. Hiertoe dient procyclisch begrotingsbeleid te worden vermeden. Ook is van belang de prikkels voor excessieve schuldfinanciering weg te nemen. Macroprudentieel beleid en aanpassingen in de fiscale behandeling van schuldfinanciering kunnen hieraan bijdragen.

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.