VIDEO

Hot Property - De woningmarkt in wereldsteden

Nieuwsbericht over het boek Hot Property.

De Nederlandsche Bank
23-9-2019

Amsterdam lijkt als het gaat om de huizenmarkt meer op steden als Parijs en Frankfurt dan op de rest van de Nederlandse huizenmarkt. Grote steden werken als een magneet op jongeren en beleggers, wat leidt tot meer vraag en snelle prijsstijgingen, heftiger dan in de rest van het land. Om dit op te lossen, moet er meer worden gebouwd, op een manier die past bij de behoeften van de toekomstige gebruikers. Dat blijkt uit het boek ‘Hot Property: The Housing Market in Major Cities’ dat is verschenen onder redactie van De Nederlandsche Bank (DNB).

De forse prijsstijgingen zijn grotendeels toe te schrijven aan de aantrekkingskracht van grote steden. Vooral hoogopgeleide jongeren, maar ook immigranten, komen graag naar steden, omdat die onderwijs, banen, cultuur, mogelijkheden tot recreatie en de nabijheid van andere mensen bieden. Naar verwachting van de Verenigde Naties zal tegen 2100 80% tot 90% van de bevolking in steden wonen.

Beleggers investeren graag in de stedelijke huurmarkt, omdat het rendement van zo’n investering in de huidige lage rente-omgeving relatief hoog is in vergelijking met alternatieven. Dit trekt onder meer vermogende particulieren, institutionele partijen en buitenlandse beleggers aan.

 

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.