VIDEO

Van wie wordt ons geld?

Video: Van wie wordt ons geld?

Webinar door De Balie  [1:12:58]

22-6-2022

Digitaal geld is handig. We betalen met onze telefoons, horloges, en natuurlijk de bankpas. Zo verdwijnt de geldautomaat, groeien pin-only-zaken, en gaan we langzaam over op een maatschappij waarin geld geen munt of biljet is, maar een getal op een bankrekening.

Maar wat leveren we in met het verdwijnen van tastbaar geld? En wat krijgen we ervoor terug? Kunnen we een financieel systeem maken dat net zo handig is als pinnen, zonder onze zeggenschap uit handen te geven?

Met Mahir Alkaya (kamerlid SP en auteur van 'Van wie wordt ons geld?'), Marthijs van der Linde (lector New Finance Haagse Hogeschool en voorzitter Stichting Ons Geld), Bert Slagter (bitcoin-expert en auteur 'Ons Geld is Stuk') en Jan Middendorp (oud-kamerlid VVD en bankier Bunq Bank) Programmamaker: Jelle Baars Moderator: Isabel Sheridan

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.