VIDEO

Prof dr Rob Schotsman over de ontwikkelingen in Risicogovernance

Video: Prof dr Rob Schotsman over de ontwikkelingen in Risicogovernance

Webinar door AethiQs   [27:29]

AethiQs
24-3-2022

Samen met Prof. dr. Rob Schotsman (UvA) en Leendert Rijke (AethiQs-consultant en Risicomanager) bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen binnen de risico governance. De toenemende aandacht voor Non-Financial Risk, de beweging van CFRO naar CRO, het verbinden werelden én relevantie boven volledigheid! Is heldere communicatie over risicoafwegingen in de besluitvorming essentieel voor een sterke risico governance?

Drie quotes uit deze uitzending:

1. "Als het gaat om Liefde voor het Vak Risicomanagement gaat het wat mij betreft om het meenemen van de mensen. Waarbij het draait om de kernvraag: hoe kun je medewerkers intrinsiek motiveren, zodanig dat zij serieuze gesprekspartner zijn in het risicomanagement".

2. "Het is cruciaal om risicomanagement werkbaar en relevant te maken, een van de credo's hiervoor is 'meeten i.p.v. mailen'. Het gesprek aangaan met de organisatie.

3. "Wij hebben LISA in het leven geroepen. Ons werk- en denkmodel als het gaat om de risico-rendementscultuur voor organisaties draait om: Legitimiteit, Inzicht, Sturing en Attitude."

Meer kennis: https://aethiqs.nl/kennis/

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.