VIDEO

Het coöperatieve bestuursmodel in de pensioensector

Video: Het coöperatieve bestuursmodel in de pensioensector

Video door AethiQs  [29:54]

AethiQs
30-3-2022

Kan de pensioensector iets leren van het coöperatieve bestuursmodel zoals we dat kennen uit andere sectoren? of sterker: de essentie van een coöperatie is samenwerking en wederkerigheid, kan dit de redding zijn voor solidariteit in het stelsel?

Drie quotes uit deze uitzending:

1. Mik: "Pensioenfondsen kunnen als coöperatie samenwerken en daarmee sterker komen te staan richting uitvoerders en kosten besparen".

2. Jorrit: "In de huidige transitie gaan de kaders verschuiven, het daagt de sector uit om na te denken over haar bestaansrecht. Daarbij hoort ook de vraag en hoe doen we dat dan? Ik daag de sector uit om eens na te denken over het coöperatieve model. Het heeft andere sectoren heel veel moois gebracht”.

3. Mik: In de nieuwe situatie wijzigt het risicoprofiel voor de deelnemer. Dit moet je terug zien in de wijze waarop een pensioenfonds zich organiseert en hoe de belangen daarin worden behartigd en besluitvorming wordt vormgegeven. Een coöperatiefmodel kan hier invulling aan geven".

Meer kennis: https://aethiqs.nl/kennis/

logo ExpertBibliotheek

Rapporten op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.expertbibliotheek.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.